Zijn koperen pannen gemakkelijk schoon te houden?

Hoe koper te reinigen: houd je koperen potten en pannen schoon

Leer hoe u koper kunt reinigen en uw verzameling koperen potten en pannen nog jarenlang vlekkeloos en glanzend kunt houden

Koperen kookgerei heeft een lange associatie met koken van wereldklasse (denk aan Julia Child). En aangezien koper op dit moment een renaissance in design ervaart, schieten mensen koperen potten en pannen op om warmte en een prachtige glans aan de keuken te geven. Maar hoewel koper, dat als een zacht metaal wordt beschouwd, wordt gewaardeerd vanwege zijn vermogen om warmte te geleiden, heeft het iets meer TLC nodig dan andere materialen, dus het is belangrijk om te leren hoe je koper moet reinigen. “Afhankelijk van de bekleding van je koperen kookgerei, is het mogelijk om fouten te maken bij het schoonmaken”, zegt Mac Kohler van Brooklyn Copper Cookware. Maar wanneer uw potten goed worden verzorgd, werpen ze hun vruchten af ​​in tientallen jaren van gebruik en schoonheid in de keuken.

Hoe koper te reinigen

Begin met water en zeep. Koperen potten zijn over het algemeen bekleed met roestvrij staal of tin. Hoe dan ook, gebruik een zachte spons om ze te wassen met een zachte afwasmiddel en warm water.

Houd het glanzend door het op te poetsen. Alleen gelaten verkleint koper na verloop van tijd van nature. Om het op te poetsen, brengt u regelmatig een speciale koperen reiniger aan of een zelfgemaakte mix van citroensap en bakpoeder, azijn en zout, of citroen en zout.

Citroensap en bakpoeder. Combineer citroensap (of azijn) met bakpoeder en roer tot het volledig is gemengd. Breng het aan op het oppervlak en maak het met een zachte doek droog, spoel het vervolgens af en laat het drogen.

Citroen en zout. Snij een citroen doormidden en breng keukenzout aan op de snijsectie. Wrijf de citroen op het oppervlak en voeg meer zout toe als dat nodig is. Sta op en droog.

Azijn en zout. Maak een pasta met azijn (of citroensap) en zout.
Breng het aan op het oppervlak en maak het met een zachte doek droog, spoel het vervolgens af en laat het drogen.

Een waarschuwing: hoewel Kohler zegt dat de zouttruc goed werkt, waarschuwt hij tegen het schuren van pannen. “In het geval van met roestvrij staal bekleed koper, is de meest voorkomende fout het opschrobben van gekookte resten met zout. Als het grondig gespoeld wordt, kan dit onschadelijk zijn, maar vaak wordt zout microfijn gemalen door agressief te werken, “zegt hij. “Deze gestrande microkristallen putten vervolgens het roestvrij staal onherstelbaar.”

Hoe zorg je voor koper

Tara Steffen, marketingmanager bij de Franse koper-kookgereifabrikant Mauviel, waarschuwt tegen het in de vaatwasser zetten van koper of het oppikken van een sterkere reiniger die bleek bevat. Vermijd in feite hele abrasieve producten, zelfs als ze zichzelf als veilig aanbieden, kunnen ze roestvrij staal en tin scoren, zegt Kohler.

Verhit een droge pan nooit. Dit klinkt waar voor bijna elk type pot: bij verhitting leeg, zonder voedsel of een vet zoals olijfolie, kan de bekleding degraderen. “In het algemeen gebruikt men koperpannenarm laag en langzaam, wat betekent dat het het metaal is dat de voorkeur heeft voor delicate bereidingen”, zegt Kohler.

Herstel beschadigde gebieden. Zie je wat schade? “In het geval van een ingeblikte pan, is de oplossing om de pan opnieuw te openen,” zegt Kohler. Roestvrijstalen pannen kunnen echter niet tot leven worden gebracht.

Omarm patina

Om praktische of esthetische redenen wilt u wellicht het polijsten overslaan en uw koperen kookgerei natuurlijk laten verouderen. “In het geval van koper wordt een gepatineerd oppervlak harder en thermisch efficiënter”, zegt Kohler. “Professionele chef-koks cultiveren een goede, donkere patina als men bloeit op wijndruiven; het verbetert wat het ding hoort te doen. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *